Jurat

El jurat està compost per 6 membres, que faran la selecció de les propostes:

gausa  MANUEL GAUSA. Doctor arquitecte i crític d’arquitectura

Entre la seva extensa trajectòria professional i acadèmica destaquen la seva posició com a director de la revista Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme (publicació del COAC), com a cofundador d’ACTAR: Actar Arquitectura i Actar Projectes Editorials, com a co-director del Màster Arquitectura Avançada de la Fundació Politècnica de Catalunya, i com a autor del llibre Open. Espacio-Tiempo-Información (ed. Actar, 2010), entre d’altres.

Des del 1994 dirigeix la firma Gausa+Raveau actararquitectura; els seus projectes han estat guardonats en consultes d’àmbit nacional i internacional.

Des del 2008 és Professor Titular de Projectes Arquitectònics i Director de la Scuola di Dottorato in Architettura e Design de la UNIGE (Universitá degli Studi de Genova) i des del 2012 és Director Acadèmic i Científic (Dean) de l’IAAC (Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya).”

pigemCARME PIGEM. Arquitecta

Juntament amb Rafael Aranda i  Ramon Vilalta funden RCR el 1988 a la seva ciutat natal d’Olot. RCR són Premi Nacional de Cultura d’Arquitectura 2005 de la Generalitat de Catalunya, Chevalier de l’ordre des arts et des lettres 2008 de la Repúblique Française, Membres honorífics per l’AIA (American Institute of Architecture) 2010, Premi Internacional 2011 Belgian Building Awards i Membres honorífics de la RIBA (Royal Institute of British Architects) el 2012.

El treball de RCR ha guanyat varis concursos, destacant el Parc Lineal de La Sagrera en col·laboració a Barcelona o el Museu Soulages a França, ha estat publicat i exhibit, destacant la publicació El Croquis n.138 RCR Arquitectes 2003-2007, i ha estat guardonat tant a nivell nacional com internacional.

Ha estat professora de Projectes Arquitectònics a l’ETSAV i ETSAB (Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès i Barcelona, respectivament) i professora invitada del Departament d’Arquitectura de l’ETHZ (Institut de Tecnologia de Zurich), Suïssa.

duran  PEP DURAN. Artista i escenògraf

Ha treballat des de sempre amb l’escenografia. El seu treball s’ha mostrat en exposicions individuals i col·lectives, nacionals i internacionals. Ha realitzat escenografies Teatrals per el Teatre Lliure o el TNC i ha col·laborat en pel·lícules com a director artístic, destacant Pont de Varsovia de Pere Portabella (1989).

Les seves obres es troben a col·leccions privades i públiques, com al MACBA o l’Artium de Vitòria, destacant el projecte Una cadena d’esdeveniments, una instal·lació realitzada específicament per a l’espai de la Capella MACBA.

La seva proposta expositiva Sin Escenario va exhibir-se el 2009-10 al Museo de Arte de El Salvador, al Museo de Arte y Diseño Contemporáneo de Costa Rica, al Museo de Arte Contemporáneo de Panamá i al Centro Cultural Español de México.

Actualment té una exposició individual a la Galeria Maserre de Barcelona.

flores  ALFONS FLORES. Escenògraf

El seu treball abasta escenografies per a teatre, òperes i grans i petits esdeveniments, col·laborant amb directors com Calixto Bieito, Josep Maria Mestres, Carlos Wagner, Joan Anton Rechi, Àlex Ollé i Carlüs Padrissa (Fura dels Baus).

Del seu extens treball destaquen les escenografies de La casa de Bernarda Alba, La Celestina, PeerGynt, Tirant lo Blanc, La casa dels cors trencats iDie Wahlverwandtschaften, i les escenografies per a les operes de Carmen, Un Ballo in Maschera, Die Fledermaus, Die Entführung aus dem Serrail, Wozzeck, Le Grand macabre, Mahagonny, Król Roger, Quartett, Oedipe i Le Duc d’Albe.

bofill  JOSEP BOFILL. Pessebrista, escultor, pintor i dibuixant

El seu avi, Antoni Moliné, introduí a principis del segle XX una nova manera de fer pessebres utilitzant guix, que amb el temps es transformaria en els anomenats Diorames i crearia l’Escola de Barcelona.

Procedent d’una saga familiar de pessebristes, Josep Bofill ha participat en nombroses exposicions, tant individuals com a col·lectives, nacionals i internacionals.

Les seves obres es poden trobar a institucions, museus, col·leccions privades i a l’espai públic, com a la Fundació Vila Casas, el Cercle del Liceu a Barcelona, al Museu da Cidade de Almada a Lisboa o al Miniature Museum of Contemporary Art a Amsterdam entre d’altres.

pratsEVA PRATS. Arquitecta

Després d’obtenir un primer premi al concurs internacional Europan III el 1993 inicia el seu propi estudi d’arquitectura i el 1998 funda l’estudi Flores & Prats juntament amb Ricardo Flores.

El treball de Flores & Prats ha guanyat varis concursos, destacant el Nou Teatre de la Sala Beckett a Barcelona o la restauració del Palau Balaguer a Mallorca, ha estat exhibit a nivell nacional i internacional, i ha estat guardonat, destacant el Primer Premi d’Arquitectura de Mallorca i el Grand Award for the Best Work in Architecture a la Summer Show de la Royal Academy of Arts a Londres.

Des del 2002 és professora associada de Projectes Arquitectònics a l’ETSAB (Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona). Ha estat professora convidada a tallers d’arquitectura a la Royal Academy de Copenhaguen, Mackintosh School de Glasgow, Facoltà di Architettura de Venècia o la Facultad de Arquitectura de Buenos Aires, entre d’altres.